Itthon vagy Budapesten?

A SzínMűHely Alapítvány kreatív alkotóprogramot hirdetett budapesti középiskolások számára. A résztvevő diákoknak a program során egy pályaművet kellett létrehozniuk bármilyen műfajban, amely a fővárosi életről szóló gondolataikat, Budapesthez fűződő személyes viszonyukat, látásmódjukat mutatta be. A legkreatívabb, legjobban sikerült munkákat egy, az idei Kortárs Drámafesztivál keretén belül szervezett gálán mutattuk be, mely során egyben díjaztuk is az alkotásokat.

facebook

Friss topikok

Archívum

A gáláról

2010.12.21. 15:50 szinmuhely

December 4-én sikeresen lezajlott a Kortárs Drámafesztivál Budapest és a Színműhely Alapítvány közös szervezésében létrejött „Itthon vagy Budapesten?” elnevezésű iskolaprogram gálája. A helyszín a Városmajori Gimnázium díszterme volt, ahol nagyjából 90 fős közönség gyűlt össze. A gála műsorvezetője Tarr Ferenc, a program vezetője volt.

Az est folyamán 13 iskolából érkezett 15 pályamunkát tekinthettek meg a nézők, köztük performanszot, számos videót, fotóvetítést, blogot, de elhangzottak saját versek, novellák is.

Négy tagú zsűri bírálta a pályaműveket. László Judit a Kortárs Drámafesztivál, Löwin Zita a Színműhely Alapítvány, Pataki Ágnes a Fővárosi Önkormányzat részéről, valamint felkért filmes szakértőként Csorba Lóránt. Nehéz feladatuk volt, ugyanis a gála során nem hoztunk létre külön kategóriákat, így minden alkotást magához képest kellett értékelniük.
A gála során összesen 170 ezer Ft értékű kultúrautalványt osztottunk ki. Mivel minden résztvevő sokat dolgozott a maga alkotásán, ezért mindenki részesült minimum 6000 Ft könyvutalványban. Az első három helyezett ezzel szemben 50 ezer, 30 ezer, illetve 20 ezer Ft értékű kultúrautalványban részesült.

Első helyezett lett Biró Dávid: Szellemváros című videójával. Második Bárdi Bálint pisi.blog.hu című honlapjának bemutatásával. Míg harmadik helyezett Erdély Jakab Hiánypótlás Budapest című riportfilmjével. Mindezek, valamint a további alkotások egy része is megtekinthetőek itt, a honlapon.

Egy nagyon jó hangulatú este volt, sok gondolattal, inspirációval. Aki ellátogatott elég részletes körképet kapott a legfiatalabb gondolkodó korosztály véleményéről Budapesttel kapcsolatban. Reméljük lesz lehetőségünk folytatni mindezt jövőre is! Akkor is várunk mindenkit szeretettel!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonvagy.blog.hu/api/trackback/id/tr722530555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása